آلزایمر هفتمین علت مرگ و میر است.
توسط یک پزشک آلمانی به نام آلویس آلزایمر این بیماری  ریشه یابی شد که به اسم خود دکتر نام گذاری شد .
نام دیگر این بیماری بیماری پیری نیز نام دارد که معمولا بعد از شصت سالگی رخ میدهد که بعد از پنج تا ده سال بعد از شروع علایم منجر به فوت میشود .

تا هفتاد در صد علت پیدایش این بیماری  عوامل ژنتیکی و سی درصد هم عوامل شرایط محیطی میباشد.
این بیماری یک مشکل مغزی است که در آن به علت اختلال در جریان اعصاب بین سلولهای مغزی و نرونها انتقال اطلاعات دچار مشکل میشود .طوریکه یاداوری خاطرات گذشته در حافظه مختل میشود مانند یادآوری ادرس یا نسبتهای فامیلی دور و نزدیک و اسامی افراد خانواده و مشکلاتی از این قبیل .....
عواملی که باعث بروز آلزایمر میشوند عبارتند از 
چاقی میانسالی-مشکلات قلبی عروقی، فشار خون،  دیابت-سکته ی مغزی، افسردگی، انواع شوک عاطفی از قبیل ( مرگ اطرافیان طلاق یا جدایی از فرزند )، بیخوابی مصرف بی رویه ی سیگار و الکل .
سبک زندگی روحیات و بحث مهم تغذیه  و رزیم غذایی در پیشگیری و و روند درمان نقش مهمی دارند.
از عوارض این بیماری میتوان به اختلال در حافظه، پریشانی، گم گشتگی اختلال در نوشتن، اختلال در شخصیت عدم قدرت تفکر عدم علاقه به مطالعه و خوابیدن زیاد نام  برد .
تحقیقات نشان داده تغذیه نقش بسیار مهمی در ابتلا به آلزایمر دارد لذا با تغذیه ی مناسب می¬توانیم تشکیل مواد رسوب کننده در سلولهای عصبی را کاهش دهیم تا این پروسه اتفاق نیافتد یا حداقل به تعویق بیافتد.
طی تحقیقات به عمل امده  بر روی 960 سالمند به مدت 9سال تعداد سالمندانی که  دراین دوران برنامه ی غذایی مناسب دریافت کردند هفت و نیم سال سن مغزی جوانتری به نسبت ان دسته که بدون برنامه ی غذایی مناسب داشتند را دارا بودند.طبق همین آمار بین 35 تا 53 درصد خطر ابتلا به الزایمر با تغذیه ی مناسب کاهش پیدا می¬کند.
هر تغذیه و رژیم درمانی ای که باعث کاهش التهاب سلولهای مغزی و مقاومت به انسولین شود در تشخیص و درمان آلزایمر موثر می باشد. که مصرف امگا 3، اسید چرب، ویتامینE  و C، فولات، کاروتنویید و آنتی اکسیدان کمک می کند.


چه چیزهایی را باید رعایت کنیم؟


کربوهیدراتهای ساده و تصفیه نشده مثل برنج و نان های سفید، قند، شکر، نوشابه ها، شیرینی و...
اولین موردی هست که باید در این  رزیم به حد اقل برسد و لبنیات هم بسیار کم مصرف شود در عوض پنیر میوه و سبزیجات و حبوبات و غله بطور کامل مصرف شود .
اسید چرب که در ماهی بیشتر وجود دارد از شکل گیری پلاکهای مغزی که باعث می شود جریان عصبی را قطع و مختل کند جلوگیری می کند و خطر آلزایمر را کاهش می دهد.
1)مصرف ماهی هفته ای یکبار ضروری میباشد .(ماهی های ازاد ساروین و قزل الا)
2)مصرف مغزها واجیل (کنترل شده) روزانه 60 تا 50 گرم ب علت دارا بودن امگا 3 و ویتامین های گروه B  و E موثر میباشد.
3)غذاهای بالا برنده ی کلوکز و قند خون عبارتند از (برنج سفید، ماکارونی و ارد سفید)
هر چه قند خون بالا برود زوال عقل هم بال میرود . برچسب مواد غذایی ای که تهیه میکنید را حتما مطالعه کنید و از چاشنی ها، سس ها، انواع  نوشابه، انواع نوشیدنیها، کیک، شیرینی و ... کمتر استفده کنید.
4) سبزیجات برگ سبز، انواع توت، توت فرنگی و بلوبری 

5) حذف لبنیات و چربی های اشباع –روغن جامد –پنیر و کره 
6) مصرف سیب و اب سیب خصوصا پوست سیب قرمز 
7) ادویه های کاری مثل دارچین و زرد چوبه 
8) چای سبز 2 تا 4 فنجان در روز 
9) ویتامین های گروه B بعلت تنظیم هموتین خون 
10) لوبیای سویا  منبع غنی از لسیتین  
 


مصرف مواد غذایی زیر برای جلوگیری از آلزایمر توصیه می شود.


    ترکیب ارده با شیره ی انگور و خرما در وعده ی صبحانه با نان های حجیم
    رژیم کم چرب 
    سرشار از میوه ها و سبزیجات 
    حذف لبنیات و چربیهای اشباع 
    فعالیت های منظم ورزشی و کتاب خواندن شرکت در فعالیت های دسته جمعی 
    طب سنتی سردی مغز گرم کردن بدن 
    بیست و یک عدد مویز ناشتا 
    ماست با پونه 
    دارچین زنجبیل با فلفل 
    عسل با سیاه دانه و زیره 
    پودر گل سرخ 

نظرات